Campionatului Mondial de Jujitsu, 22 noiembrie 2013, Bucuresti
Primul Stagiu de Kalarippayattu (Kalaripayatt, Indian School of Martial Arts) din România
Kerala, India de Sud, Tara lui Dumnezeu (RO)Kerala, Southern India, God’s Own Land (EN)
„Medicina traditionala versus medicina industriala”
Demonstratie W.T.B. în deschiderea magazinului Decathlon – Polus Center, Cluj-Napoca
Octavian Butuza – Mereu al dumneavoastraZilele Clujului 2011 – prezentare
Stagiul National de Pregatire si Perfectionare al antrenorilor si intructorilor
Curs de initiere în tainele Shiatsu – Cluj-Napoca

22 noiembrie 2013, Bucuresti

În cadrul Festivitatii de Deschidere a Campionatului Mondial de Jujitsu, in fata a 30 de reprezentanti (echipe, presedinti de cluburi si federatii) din tot atâtea tari, am avut nesperata onoare de a fi investit cu gradul de 7 Dan Jujitsu, de catre Presedintele F.R.A.M., Kancho FLORENTIN MARINESCU 9 DAN.

Dupa 35 de ani de practica în Artele Martiale, ma simt abia în fata „usii întredeschise”, prin care întrezaresc comori nebanuite….

 

Rezultatele românilor la Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu pentru juniori si aspiranti

 

Sala Polivalenta din Bucuresti a gazduit, în perioada 22-24 noiembrie 2013, Campionatul Mondial de Ju-Jitsu U18 & U21, organizat de Departamentul de Ju-Jitsu din cadrul Federatiei Române de Arte Martiale (FRAM), în colaborare cu Federatia Internationala de Ju-Jitsu (JJIF). La competitie au participat aproximativ 460 sportivi din 31 de tari de pe patru continente, care au concurat la 38 de categorii.

La finalul concursului, echipa României, reprezentata de 52 de sportivi, a cucerit patru medalii. România a obtinut singurul titlu de campion mondial la U18, Fighting – 44 kg, prin Tuteu Nicoleta, sportiva a clubului Spartacus 2001 Bucuresti, antrenata de Viorel Lixandru. Cea de a doua medalie obtinuta de România a fost adusa de Bucalet Dinu Silviu, Ne-Waza masculin U21, -70 kg. Dinu a urcat pe treapta a treia a podiumului într-o categorie cu 18 sportivi, informeaza organizatorii.

Sâmbata, în cea de a doua zi de concurs, singura medalie a României a fost adusa de sportivul de 16 ani David Cojocaru, U18, Fighting -60 kg, sportiv legitimat la clubul bucurestean Corysan, sub îndrumarea lui Constantin Cory Vacarenco. Ultima zi de concurs a adus ultima medalie echipei noastre, prin prestatia cuplului de Duo demonstrativ Olteanu Alexandra + Bratila Ciprian, U21 Duo mixt, componenti ai clubului Budo Seishin Bucuresti, antrenati de Galan Doru. Alexandra si Ciprian au obtinut bronzul într-o categorie cu sapte echipe.

La categoria de vârsta U18, au ob?inut locul V:

– Moise + Anghel (Budo Seishin) – Duo mixt – 8 sportivi pe categorie

– Dobra Andrei (Spartacus 2001) – Fighting -50 kg – 12 sportivi pe categorie

– Baluta Sorin (Aquila) – Fighting -55 kg – 19 sportivi pe categorie

– Dawoud Nora (Spartacus 2001) – Fighting -63 kg – 12 sportivi pe categorie

– Buzoianu Diana (Budo Seishin) – Fighting -70 kg – 7 sportivi pe categorie