Organizatorul Campionatului - Asociatia "White Tiger Budokan", in conclucrare cu cativa antrenori din cele 4 zone si sub ochiul atent al lui "tata Gurski", dupa opt luni de pregatire si doar cu fonduri primite de la fundatia studenteasca "Vatra Romaneasca" din Cluj-Napoca, au reusit sa "sparga gheata", impotriva unora care nu credeau in explozia din Jujitsu. Cum era si firesc, urmatorii ani au facut sa creasca nivelul de pregatire al competitorilor, profesionalismul si actiunile manageriale.
Priza puternica la public s-a datorat si faptului ca sistemul de lupta era full-contact, oferind adevar si senzatii tari, iar sistemul demonstrativ arata o gama larga si diversificata de procedee inlantuite intr-o maniera spectaculara.
Anii 1995-1997 prefigurau dezvoltarea unei scoli de Jujitsu romanesti de calitate, cu implicarea mai atenta a conducerii F.R.A.M., prin domnul presedinte Florentin Marinescu si a secretarului general Petru Grindeanu. Sustinuta de idealuri BUSHIDO, activitatea unor antrenori ca: Doru Galan (SHINSEISHIN), Ilie Nicolae (Dragonul), Anica Florescu, Ioan Chelu, Agavriloaiei (SHUBAKU), Ilie Patru  (Metrorex), Jakab Robert, Gheorghe Cojocaru (SHIN-DAITO), Gabriel Manta (FUJI YAMA), Ovidiu Tarlogeanu (Sakura-DOJO), fratii Adi si Ioan Moldovan din Bistrita, Adi Belean (Sakura Reghin), Lukacs Kamil, Ioan Balaceanu (White Tiger Budokan - Cluj), Adrian Ionita (Yamamoto Kai), Marcel Topor (BITOKU), Arvay Zsolt, Kovacs Tiberiu (MAS - Zalau), Dan Alexcandrescu (SHIRO), Laurentiu Petrescu, Gheorghe Goian (MIGOTA), Maria Moldovean (NEKO) si altii - a format o puternica miscare nationala.
Lista ar putea fi mai lunga, dar autorul i-a mentionat doar pe cei cu care a intrat direct in contact, cerand scuze celor pe care i-a omis.
Rapus prematur de o boala perfida, SHIHAN GURSKI ALOIS trece in nefiinta intr-o zi ploioasa de 1 februarie. Autorul acestei carti implinea in acea zi o suma de ani si, pentru ca nu-si mai vazuse maestrul de vreo doua saptamani si nu mai avea nici o veste de dincolo de Carpati, intr-un moment de euforie nervoasa, lansa un apel telefonic la adresa: Masina de Paine, intr-un bloc din zona Bucur Obor: "Alo! FAmilia Gurski? Sarut-mainile, Doamna Gurski, sunt Balaceanu Ioan din Cluj, as vrea sa transmit multa sanatate lui "Shihan" si am sa vin saptamana viitoare in Bucuresti". Dupa o pauza lunga, in care se auzeau soapte de neinteles, o voce obosita si trista raspunse: "Shihan a murit azi-dimineata." intr-o fractiune de secunda au aparut scene dispersate din toti acesti ani scursi langa batranul maestru, voci, vacarm, de gari si de Bucuresti. Brusc, totul s-a limpezit in fata unui adevar crud si neasteptat... Prea putini au fost la inmormantare, prea putini din cei care ii spuneau "tata Gurski". Mormantul era plin de flori totusi, mama si fiica, tacute si indoliate, murmurau cuvinte nedeslusite, sase dintre elevii mai vechi discutau incet, infrigurati de un vant primavaratec, cateva rude apropiate coborau dealul cimitirului din apropierea garii Medias...
Trecut in aula marilor maestrii ai Artelor Martiale, Gurski Alois a lasat peste 40 de antrenori, prima scoala de arbitri de Jujitsu din Romania, o carte si multe amintiri. in capitala, vacarmul continua...


ALOIS GURSKI

       Roman, neamt si polonez, maestrul insuma dorinta si energia mai multor popoare. imbina spiritul vechii bresle a sticlarilor, cu sentimentul unic al cautarilor din Artele Martiale. De inaltime medie, robust si atletic, privea lucrurile cu calm, dar nu de putine ori izbucnea coleric, impunand teama si respect. A inceput practicarea Artelor Martiale la varsta de 14 ani, in strainatate, cunoscand instructori si maestri din Germania, Austria si Cehoslovacia, mai tarziu ajungand sa lucreze si cu japonezi ca: SHIZUYA SATO - 9 DAN, KEIJI TOSE - 10 DAN. Membru fondator al Federatiei Romane de Arte Martiale in 1990, reuseste in cativa ani sa reuneasca in formula "Ligii Romane de Jujitsu" o masa impresionanta de practicanti, dar si de "mercenari" din alte stiluri. Jujitsu se prezenta la acea vreme ca un amalgam de tehnici corecte si incorecte aparand "centuri negre" de o probitate indoielnica, care stationau o scurta vreme pe firmament, disparand apoi in neant. Documentatia foilor volante xeroxate nu mai era suficienta in viteza cu care se derulau evenimentele. Conducerea Ministerului Tineretului si Sportului si chiar a F.R.A.M. erau macinate de intrigi si interese personale, Jujitsu ramanand in umbra celorlalte discipline. A aparut febra stilurilor de contact, demitizand si surclasand scolile traditionale care abordau KUMITE non contact. Era si perioada de "privatizare en gros" cand apareau ca si ciupercile dupa ploaie, mii de asociatii si cluburi sportive. Aparate de incompetenta juridica si somnolenta celor abilitati, nici Artele Martiale nu au scapat de escrocheria proprie unei societati in tranzitie. Totusi, pe ici pe colo apareau minti luminate si bine intentionate. Asa se explica rezultatele practicantilor romani in plan international in majoritatea disciplinelor sportive. in octombrie1995, la Cluj-Napoca a fost reunita pentru prima data in Romania aproape toata suflarea practicantilor de Jujitsu in Campionatul National (respectiv 99 ). intr-un campionat "maraton" care a durat 22 de ore neintrerupt, s-a decantat prima sarja de competitori, antrenori si arbitri.
ACASA
WHITE TIGER BUDOKAN
1
CONFERINTE, LUCRARI